Jääkaapissa lojuvalle tyrnihyytelölle piti keksiä käyttöä. Edellisessä Kodin Kuvalehden numerossa oli tämä ihana ohje. Todella maukasta, muttei kuitenkaan liian makeaa piirasta tällä ohjeella tuli.


Pohja

125 g voita/margariinia

3/4 dl ruokosokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl mantelijauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 rkl vettä tai kermaa


Täyte

100 g valkosuklaata

2 dl kuohukermaa

1 dl ruokosokeria

2 munaa

1 dl tyrnimarmeladia (käytin tyrnihyytelöä)


Nypi rasva, lisää joukkoon sokeri ja sekoita pehmeäksi vaahdoksi.

Lisää voi-sokerivaahtoon yhdistetyt kuivat aineet sekä loraus nestettä.

Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia. Tee sillä aikaa täyte.

Sulata suklaa mikroaaltouunissa. Sekoita kerma, sokeri, munat ja tyrnimarmeladi tasaiseksi. Lisää sula suklaa täytteeseen.

Painele taikina 23-senttiseen vuokaa. Lisää täyte.

Kypsennä piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt (pidin noin 40 minuuttia).

1286463434_img-d41d8cd98f00b204e9800998e