Yritin viime viikolla jatkaa hiukan kevemmällä keittolinjalla. Päädyin tekemään papukeittoa, hiukan samantapaista jota serkkuni teki syksyllä Ranskassa hänen luonaan vieraillessani. Papuja en ole moneen vuoteen käyttänyt mihinkään, mutta nyt ostin kaupasta purkilliset valkoisia papuja ja punaisia kidneypapuja. Ohje on useita netistä löytyneitä ohjeita mukaille omasta päästä.


Ohje

2 pientä sipulia

2 valkosipulin kynttä

3 porkkanaa

pala lanttua

muutama peruna

2 rkl öljyä

2 laakerinlehteä

1 tölkki valkoisia papuja

1 tölkki punaisia kidneypapuja

8 dl vettä

1,5 kasvisliemikuutiota

juustokuminaa

chilimausteseosta

tuoretta persiljaa


Kuutioi kasvikset. Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja laita sipuli ja valkosipuli kuulottumaan antaen niiden pehmetä hiukan. Lisää laakerinlehdet, peruna, porkkana ja lanttu, sekä vesi ja kasvisliemikuutiot. Keitä kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Huuhtele ja valuta pavut (valkoiset pavut olivat tomaattikastikkeessa, laitoin myös tuon kastikkeen keiton sekaan). Lisää puolet molemmista pavuista kokonaisina keittoon. Soseuta toinen puoli pavuista sauvasekoittimella, ja lisää tämä "pyre" keiton sekaan. Mausta keitto ja ripottele pinnalle tuoretta persiljaa. Tarjoile keitto juustoraasteen kera.

1263752707_img-d41d8cd98f00b204e9800998e