Piti tehdä ruokaa, josta söisi useamman kerran ja jota miekkonen saisi töihinkin mukaan. Ei ehkä aivan periteisen kaavan mukaan tehty, ohje tulee jälleen suoraan päästäni. Hyödynsin tässä myös porkkanapiiraiden yli jääneen täytteen ja kasvisliemen.

 

Jauhelihakastike

400 g jauhelihaa

1 sipuli

vehnäjauhoja

2 dl kasvislientä

pikkupalat keltaista ja punaista paprikaa

porkkanapiiraiden täytettä

mausteita: paprikaa, basilikaa, mustapippuria...


Ruskista jauheliha ja sipuli. Lisää vehnäjauhoja ja ruskista niitäkin hetki. Lisää kasvisliemi. Sekoita joukkoon porkkanapiiraiden täyte ja paprikapalat. Mausta makusi mukaan.

Perunamuusin tein kuten aiemminkin. Tälläkin kertaa maustoin muusin ruohosipulilla. Kaadoin perunoiden keittämisen jälkeen hiukan liiaa keitinlientä pois, niin lisäsin muusiin lopun kasvisliemen. Valmiiseen muusiin sekoitin yhden kananmunan.

Lado muusi ja kastike kerroksittain voideltuun uunivuokaa siten, että sekä pohjimmaisena että päällimmäisen on muusia. Muusin päälle vielä juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa noin 45-50 minuuttia.

 

1246814306_img-d41d8cd98f00b204e9800998e