Viime viikolla ennätin viimein kokeilla ystävältä lainaamastani "pienestä piirakkakirjasta" näitä herkullisen kuuloisia piiraita.

Taikina

3 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

150 g jääkaappikylmää margariinia tai voita

1-2 rkl jääkylmää vettä


Mittaa jauhot kulhoon. Lisää jääkaappikylmä margariini tai voi isoina kuutioina, ja suola. Nypi aineksia yhdellä tai kahdella vanhalla, tylsällä pöytäveitsellä (käytin itse puisia voiveitsiä), kunnes taikina näyttää ryynimäiseltä, suunnilleen isoilta kaurahiutaleilta. Lisää vesi ja nypi vielä vähän. Käytä lopuksi sormenpäitä, mutta vaivaa mahdollisimman vähän. Jaa taikina 6-7 osaan. Painele taikina pieniin annosvuokiin (halkaisija 11-12 cm). Pistele haarukalla. Pane vuoat jääkaappiin noin 15 minuutiksi. Paista piiraita ilman täytettä 200 asteessa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.


Täyte

200 g fetajuustoa

3 munaa

3 dl maitoa

1/4 tl mustapippuria

2 rkl tuoreita tinjamin lehtiä

4 rkl pinjansiemeniä


Hienonna fetajuusto ja sekoita siihen munat, maito ja mustapippuri. Lisää lopuksi tinjaminlehdet. (Itse lisäsin myös kourallisen paprikapaloja).

Jaa täyte esikypsytettyihin piirasvuokiin. Ripottele lopuksi pinnalle pinjansiemeniä. Paista 15-20 minuuttia tai kunnes munatäyte on hyytynyt ja piiraat ovat saaneet väriä.


1285333932_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Itse tein kuusi piirasta. Täytettä tällä ohjeella tuli kolmannes liikaa. Teinkin jäljellä jääneestä feta-munamaidosta makaronilaatikon. Oikein hyvää tuli siitäkin.