Syyslomareissulla Ranskassa pääsin maistamaan serkkuni anopin valmistamaa ankkaa ja kurpitsalaatikkoa, joka oli ihan uskomattoman hyvää. Anoppi lykkäsikin sitten meille mukaamme kurpitsan. Ihan kun niitä ei Suomestakin saisi... :-) Kurpitsa on säilynyt todella hyvin ja tänään oli sitten aikaa ruveta laittamaan kunnolla ruokaa. Hirvenlihan kanssa tämä laatikko oli tarjolla.

Anopin alkuperäisessä ohjeessa ei ollut mitään muuta kuin kurpitsaa, juustoa, kermaa ja mausteita.  Päädyin hiukan muokkaamaan ohjetta, ja laitoin joukkoon myös neljä pienehköä perunaa ja kaksi sipulia.

 

1 kurpitsa

4 perunaa

2 sipulia

tilkka kermaa

juustoraastetta

maustepippuria

suolaa


Kurpitsa halkaistaan ja siemenet poistetaan. Kurpitsapalat keitetään kuorineen ja samalla keitin myös perunat, mahdollisimman vähässä vedessä kypsiksi. Valuta osa keitinvedestä pois. Soseuta kurpitsa ja perunat, lisää sipulihakkelus, juustoraaste, kermaa ja mausteet makusi mukaan. Laita seos uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.
pois.

Kuvaa tästä ei tullut otettua kun kamera ei ole nyt mukana täällä miehen tykönä.