Olen useita vuosia sitten tehnyt muutaman kerran lohi-riisilaatikkoa. Tähänkään ei tietenkään ohjetta ole tallessa, eli jälleen netistä etsimään ja mielen sopukoita kaivelemaan. Päädyin taas yhdistelemään useampia ohjeita. Lähimarketissa ei ollut tilliä ollenkaan, mikä kuuluisi ehdottomasti kalaruokaan. Tilllin sijasta laitoin makua antamaan purjoa ja ruohosipulia. Alla olevalla ohjeella laatikkoa tuli lasagnevuoallinen. Ainemäärät on suuntaa antavia, en näet mitannut niitä tarkkaan. Käytin tähän pakastettuja suppilovahveroita, mutta tottakai myös kuivatut käyvät.
Ohje
n. 400 g lohta
sitruunapippuria
4,5 dl riisiä (keittämättömänä)
puolikas sipuli
1 purjo
n. 2 dl suppilovahveroita
2 kananmunaa keitettynä
1 sitruunan mehu
nippu ruohosipulia
4 munaa
n. 7 dl maitoa
Paloittele lohi ja mausta se sitruunapippurilla. Keitä riisi. Paloittele sipuli ja purjo, ja ruskista niitä pannulla kevyesti. Laita pannulla myös sienet ja kiuhuta ylimääräinen neste pois. Keitä kananmunat ja pilko jäähtyneet munat kuutioiksi. Voitele uunivuoka ja laita vuokaan lohipalat, keitetty riisi, sipuli-suppisseos ja pilkotut kananmunat. Sekoita ainekset. Valmista munamaito ja mausta se sitruunamehulla ja ruohosipulilla. Kaada vuokaan. Paista laatikkoa uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä.
Kommentit