Eilen illalla tuli tekaistua mustaherukkahyytelöä. Keräsin herukat vasta nyt viikonloppuna, eli ne olivat jo todella kypsiä, jos ei hiukan ylikypsiäkin. Herukoissa, kuten muissakin marjoissa pektiiniä on eniten hiukan raaoissa marjoissa. Mietinkin, että mitenkähän hyytelö mahtaa onnistua, hyytelöityykö ollenkaan. Niinpä tein oman ohjeen, johon laitoin hyytelöimisainetta. Hyytelöstä tuli todellakin hyytelöä, eli luultavasti olisi onnistunut ilmankin erillista ainetta, tai ainakin vähäisempi olisi riittänyt. Tosin käytin tuota hyytelöimisainetta puolet siitä määrästä, mitä pussin kyljessä oli ohjeistettu.


1,5 - 2 l mustaherukoita

4 dl vettä


Keitä herukat vedessä mehuksi. Survo marjoja hiukan rikki, niin mehu irtoaa hyvin. Siivilöi mehu erilleen.


2 l mustaherukkamehua

1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria

n. 2 dl taloussokeria

1 pussi Melatin sininen hyytelöimisaine


Liota sokerit mehuun. Kuumenna. Lisää kuumaan mehuun pieneen sokerimäärään sekoitettu hyytelöimisaine. Kiuhuta 1 min (katso aika siitä kun mehu alkaa kiehua). Testaa hyytelöityminen tiputtamalla kylmälle lautaselle tilkka mehua: jos hyytelöityy, lopeta keittäminen.

1251731431_img-d41d8cd98f00b204e9800998e