Menneenä sunnuntaina aurinko näyttäytyi vasta iltapäivällä ja aamupäivällä edes koirakaan ei osoittanut halukkuuttaan lähteä sateeseen. Oli siis hyvää aikaa puuhailla keittiössä.

Ruoaksi olin jo aiemmin suunnitellut tekeväni jauhelihakeittoa ja päädyin leipomaan niiden seuraksi jo aiemmin tekemiäni porkkanasämpylöitä. Mieheni kaapista ei tällä kertaa löytynyt normaaleja kaurahiutaleita tai -leseitä. Niiden sijasta laitoinkin taikinaan kerta-annospusseissa olevia puurohiutaleita. Niiden seassa oli myös mustikkaa, vadelmaa ja omenaa. Siellä täällä valmiissa sämpylöissä oli siis punaisia ja sinisiä kohtia. Olen kyllä ihastunut tuohon sämpyläohjeeseen aika lailla: joka kerta sämpylöistä on tullut kuohkeita ja meheviä.

Sämpylöiden ja keiton lisäksi tekaisi myös pizzan niistä aineksista mitä nyt kaapista sattui löytymään. Niinpä pohjalla päätyi ensin salsakastiketta (sen verran mitä purkin pohjalla sattui olemaan), hiukan jauhelihaa (olin ottanut keittoon menevästä sivuun), tonnikalaa chilikastikkeessa, sipulia, paprikaa ja kuivattuja suppilovahveroita. Sipulit, paprikat ja suppilovahverot kuullotin tonnikalapurkista valuttamassani öljyssä. Päälle laitoin vielä pakastimesta löytyneitä tomaattiviipalaita ja juustoraastepussin lopun. Chilisen tonnikalan ansioista pizzaan tuli oikein reilusti makua. Tämä on kuitenkin kokkailua josta pidän: tehdään jotain siitä mitä kaapista sattuu löytymään. Nuuka kun olen, niin saan myös jonkinlaista mielihyvää siitä kun saan käytettyä tuotteet pois, ilman että täytyy heittää mitään roskiin.

Tässä vielä kuva valmiista pizzasta, kovin punasävyinen vain tuli.

1243271442_img-d41d8cd98f00b204e9800998e