Nyt alkaa olla se aika keväästä, että pakastimen tyhjennys alkaa. Toukokuun lopussa pakastin on oltava tyhjänä, jotta kesäksi saan sähköt pois asunnosta. Viime syksynä keräsin pitkästä aikaa karpaloita hiukan yli litran. Vaikka niitä ei sen enempää ole, niin eipä niitä ole tullut paljon syötyä. Jonkin kerran olen pirtelöön tai jogurtin sekaan niitä laittanut. Päädyin nyt siis tekemään karpaloista karpalohyytelöä. Ohjeen löysin Dansukkerin sivuilta.


Karpalohyytelö

8 dl karpaloita (n. 500 g)

7 dl vettä

1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria


Keitä marjoista ja vedestä vahvaa mehua. Siivilöi mehu (n. 7,5 dl). Sekoita mehu ja hillo-marmeladisokeri. Keitä 5–10 minuuttia. Hyytelöitymisen testasin tiputtamalla ruokalusikallisen seosta kylmälle lautaselle ja jäähdyttämällä sen nopeasti jääkaapissa. Vedä lusikalla vako hyytelön keskelle – jos vako ei umpeudu, hyytelö on valmista. Muussa tapauksessa jatka keittämistä ja toista testi. Jäähdytä 15 minuuttia ennen purkittamista.

1238597986_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Itse siivilöin mehun vain sihdin läpi, hyytelöön jäi siis osa siemenistä, mutta kuoret siivilöityivät pois. Pitihän sitä hiuka maistaa ja oikein hyvää tuli. Annoksesta tuli kaksi purkkia hyytelöä.