Ajattelin laittaa tämän ohjeen jo nyt tänne, vaikka ruoka on vielä maistamatta. Eipähän jää kaikki uuden vuoden herkut sitten ensi vuoden puolelle. Ohje on Ruoka Pirkka-lehtisestä. Ohjeesta tulee 12 jäädykettä, mutta koska meitä on huomenna vain 4 henkeä koolle, niin tein puolikaan annoksen ja tasan kuusi jäädykettä saan niistä pakastimeen. Laitan myöhemmin kuvaa sitten jäädykkeistä tarjolla.


Ohje (12 annosta)

150 g kylmäsavukirjolohta

n. 5 cm:n pala purjoa (laitoin itse pienen sipulin)

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1/2 dl hienonnettua tilliä

2 dl vispikermaa

2 rkl sitruunamehua

ripaus mustapippuria (laitoin sitruunapippuria)

100 g kirjolohen mätiä


Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi ja hienonna purjo. Sekoita juuston joukkoon lohi, tilli ja purjo. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita juuston joukkoon. Lisää sitruunamehu ja pippuri. Sekoita joukkoon valutettu mäti.

Jaa seos pieniin vuokiin (esim. muffinivuoat). Tasoita pinta ja peitä foliolla. Pakasta yö yli.

Paina jäädykkeet irti vuoista ja asettele tarjolle. Koristele mädillä, sitruunalohkoilla ja tillinoksilla.

1262190911_img-d41d8cd98f00b204e9800998e