Viime viikolla tein pihlajanmarjoista ja omenoista hyytelöä, ensimmäistä kertaa elämässäni. En kuitenkaan tullut kirjoittaneeksi tarkkaa ohjetta ylös, eli tämä on kovin kovin summittaista.

Pihlajanmarjoja oli noin 1 litra. Laitoin 3 litran kattilaan marjat, 8 dl vettä ja omenalohkoja kuorineen lähes niin paljon kuin mahtui, siten että omputkin peittyivät veteen. Keitin näitä niin kauan, että omenatkin olivta pehmenneet. Siivilöin keitoksesta mehun erilleen, ja liuto mehuun paketillisen (330 g) hillo-marmeladisokeria. Kun kaikki sokeri oli liuennut, keitin mehua vielä muutaman minuutin. Tarkistin hyytymisen tiputtamalla lusikallisen mehua kylmälle lautaselle.

1252603930_img-d41d8cd98f00b204e9800998e