Näin vapaapäivinä meillä syödään usein vasta aivan iltatuimaan. Tällä kertaa laitoin kalkkunarullan, tortelliineja ja uuniporkkanoita kera hedelmäisen kastikkeen.

Kalkkunarullan paistoin uunissa pakkauksen ohjeen mukaan: tunti per kilo, ensin 200 asteessa ja puolessä välissä lämpötilan lasku 175:een, yhteensä noin 1 h 20 minuuttia. Ennen paistamassa hieroin pintaan paprikajauhetta, red curry-mausteseosta, mustapippuria, öljyä ja aivan hiukan balsamicoa.


Tortelliinit olivat tällä kertaa ricotto-basilika. Ne tein muuten samoin kuin aiemminkin, paitsi että parsakaalin jätin pois. Ohje niihin löytyy täältä. Nuo haudutetut punasipulit on aivan uskomattoman hyviä.


Paahdettuja uuniporkkanoita olen tehnyt joskus vuosia sitten Yhteishyvän ruokalehden ohjeella. Internetin ihmeelliseen aikaan ohje löytyi täältä. Mausteissa jouduin hiukan soveltamaan: rosepippurin tilalla laitoin mustapippuria ja yrttimauste jäi kokonana pois.


Hedelmäisen kastikkeen ohjeen sovelsin useamman netistä löytämäni ohjeen pohjalta. Tähän vaikutti myös se mitä kaapista löytyi.

Kastikkeen ohje

1 appelsiinin mehu

aprikoosia pieninä paloina (noin 1/4 pienestä purkista)

3,5 dl vettä

1/2 kasvisliemikuutiota

vehnäjauhoja suurustamiseen

tilkka kermaa

mausteeksi currya, paprikajauhetta ja suolaa

hiukan limetin mehua

 

Kuumenna vesi, appelsiini mehu, aprikoosipalat ja niihin sekoitettu kasvisliemikuutio. Kastikepohjan kiehuessa suurustakastike vehnäjauholla, joka on veteen sekoitettu. Lisää tilkka kermaa (ehkä noin 3 rkl) ja mausteita maun mukaan.

1270232626_img-d41d8cd98f00b204e9800998e