Tulin eilen illalla jo pyhäinpäivän reissusta takaisin ja tänään sunnuntaina ajattelin nautiskella itsekseni oikein kunnolla. Aloittaessani ruuanlaittoa otin vierelle aperitiiviksi mesimarjalikööriä. :-)

Liha oli tällä kertaa hirven vasaa. Tein sille olutmarinadin, jossa se ei tosin ennättänyt olla kuin muutaman tunnin, mutta kyllähän tuo oli syötävää siitä huolimatta. Paistoin lihan kokonaisena uunissa.

Kasvisgratiinissa oli parsakaalia, porkkanaa, lanttua ja vahapapuja. "Ranskattaret eivät liho"- kirjasta nappasin eräästä ohjeesta idean keittää parsakaalin nuput ensin maidossa. Pavut, porkkanat ja lantut minulla oli pakkasesa ryöpättyinä. Laitoin kaikki kasvikset vuokaan ja tein siihen päälle seoksen parsakaalien keitinmaidosta (noin 1 dl), munasta ja juustoraasteesta. Sekaan laitoin mausteeksi suolaa ja pippuria.

Nämä kera karpalohyytelön ja punaviinin: hyvää!

1289140697_img-d41d8cd98f00b204e9800998e