Viikonloppuna panostin pitkästä aikaa ruoanlaittoon edes hiukan enemmän. Luvassa oli hirveä, perunamuusin ja uunipaprikoiden kera.

Olin jo aiemmin viikolla ottanut hirvenlihaa sulamaan, josta oli tarkoitus tehdä uunissa palapaistin tapaista. Yön yli annoin lihapalojen marinoitua öljy-soijaseoksessa, jossa makua antamassa oli sipulia, valkosipulia, katajanmarjoja, laakerinlehtiä ja mustaapippuria. Tällä kertaa en edes ruskistanut lihapaloja ennen uuniin laittoa, vaan kaadoin lihat ja koko marinadin uunipataan. Sekaan paloittelin vielä sipulin, porkkanoita ja pari valkosipulin kynttä, sekä lisäsin mausteiksi pippuria ja suolaa, sekä pari desia vettä. Paistoin lihaa noin 200 asteessa hiukan päälle tunnin. Padan pohjalle syntyneestä liemestä tein kastikkeen, suurustamalla sen jauhoilla ja lisäämällä hiukan suolaa. Alla kuva lopputuloksesta, kastike oli tuossa vaiheessa jo erillään.

Perunamuusi on itse tehtynä aivan älyttömän hyvää. Melko harvoin tulee sitäkin tehtyä, vaikka en pidä sitä edes monivaiheisena tai työläänä, kuten jotkut.

Olen jo joskus aiemmin tehnyt ruoan lisukkeeksi Jamie Oliverin keittokirjasta (Alastoman kokin onnenpäivät) uunipaprikoita, joissa on sisällä kirsikkatomaatteja, basilikaa, meiramia ja valkosipulia. Tämä on aivan uskomattoman hyvää, makuhermoja oikein hivelee.

Tässäpä ohje tähän herkkuun (2 annosta):

1 paprika

suolaa ja mustapippuria

n. 10 kirsikkatomaattia

tuoretta meiramia ja basilikaa (tai kuivattua)

1 valkosipulin kynsi

oliiviöljyä

Halkaise paprika ja poista siemenet. Nosta paprikat voideltuun uunivuokaan ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Pistele kirsikkatomaatteihin reikiö esim. veitsen kärjellä. Pane tomaatit kiuhuvaan veteen 30-60 sekunniksi, jotta kuoret alkavat irrota. Huuhdo tomaatit kylmiksi ja kuori ne. Pudottele tomaatit paprikoihin. Lisää silputut yrtit, valkosipuliviipaleet, suolaa ja pippuria (itse käytin kuivattuja yrttejä, kun tuoreita ei ollu saatavilla). Valela päälle vielää oliiviöljyä. 

Paista paprikoita uunissa 200 asteessa 15 minuuttia foliolla peitettyä, ja sitten noin 30 minuuttia ilman foliota.