Viime viikonloppuna tein ensimmäistä kertaa katkaravuista ruokaa. Aiemmin en niistä erityisemmin edes pitänyt, mutta eihän niissä kovin voimakas maku edes olo. Nopeasti valmistettavan ruuan ohje löytyi Valion ruokavuosi vihkosesta parin vuoden takaa. Oikein maukasta tästä tuli, ja maku vaan parani kun ruokaa seuraavana päivänä lämmitti.


Katkarapu-kasvispannu (4 annosta)

1 rkl öljyä

3 valkosipulin kynttä

1 tl currya

1 pussi (500 g) wokkivihanneksia

300 g katkarapuja

1 prk (200 g) Viola kevyt paprika-chili -tuorejuustoa

1/2 kalaliemikuutiota

1 dl ruokakermaa


Kuumenna öljy ja paista nopeasti hienonnetut valkosipulin kynnet. Lisää curry ja paista käännellen. Lisää vihannekset, kääntele seosta ja anna kypsyä muutama minuutti. Lisää loput ainekset ja kuumenna. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoa riisin kera.

1240382641_img-d41d8cd98f00b204e9800998e