Ystäväni oli pari päivää kylässä ja tänään teimme yhdessä lihapullia hirvenjauhelihasta ja sen lisukkeeksi tuoreista kasviksista gratiinityyppistä vuokaa.

Jauhelihan sekaan laitoimme hiukan korppujauhoja, kaksi kananmunaa ja tilkan kermaa. Mausteina oli mustapippuria, jauhelihamaustetta, oreganoa ja hiukan suolaa. Lihapullat paistettiin uunissa noin 225 asteessa noin 25 minuuttia. Aivan uskomattoman hyviä pullia tuli.

1281799963_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lisäkettä kutsun gratiiniksi, vaikka en aivan varma ole onko se varsinaisesti gratiini vai jotain muuta. Kasviksina käytimme siis porkkanaa, punasipulia, kesäkurpitsaa ja tädiltäni saamia vahapapuja. Suikaloidut kasvikset maustoimme aromisuolalla ja pippurisekoituksella. Päälle kermaa, ruohosipulituorejuustoa ja juustoraastetta ja uuniin kypsymään noin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi. Ruualla tarjolla oli myös karpalo-puolukkahyytelöä ja puolukkahilloa.

1281800127_img-d41d8cd98f00b204e9800998e