Näitä herkullisia rullia sain maistaa Ranskassa ja täytyihän niitä päästä itsekin tekemään. Ohje on näppituntumalla laadittu.


purjoja

2 lihaliemikuutiota

maukasta kinkkua siivuina

saksanpähkinöitä (n. 50 g)

juustoraastetta (emmental)

tilkka kermaa

pippuria


Poista purjoista uloimmat lehdet. Leikkaa purjojen valkoisista osista noin 5-7 sentin patukoita. Ei haittaa, vaikka ylimpään tulee hiukan vihreääkin mukaan (yhdestä purjosta tulee 2 tai kolme patukkaa). Puhdista patukat, mutta pyri pitämään ne kokonaisena. Keitä purjopatukat kypsiksi mahdollisimman niukassa lihaliemikuutioilla maustetussa vedessä.

Hienonna saksanpähkinät joko huhmarissa tai veitsellä mahdollisimman pieneksi. Sekoita juustoraaste ja pähkinähakkelus keskenään.

Kun purjot on kypsät, ota keitinvesi erilleen. Kiedo purjojen ympärille kinkkusiivu ja aseta kääryleet uunivuokaan kiinni toisiinsa. Ripottele kääryleiden päälle pähkinä-juustosekoitus.

Purjojen keitinvedestä tulee kastike kääryleille. Lisää keitinveteen tilkka kermaa ja pippuria, ja kiehauta kastike. Kaada kastiketta kääryleiden lomaan uunivuokaan. Kääryleiden ei tarvitse peittyä kastikkeeseen.

Paista kääryleitä noin 200-225 asteisessa uunissa siten, että juusto ruskettuu hiukan ja neste kiehuu (n. 15 minuuttia).

1277796469_img-d41d8cd98f00b204e9800998e