Jälkiruokana meillä nautittiin uutena vuotena punaviinipäärynöitä. Vuosiin en ole tullut näitä tehneeksi ja jopa ystäväni joka ei pidä päärynöistä, kehui näitä.


Ohje (4:lle)

4 päärynää

4 dl punaviiniä

2 dl vettä

1,5 dl sokeria

1 kanelitanko


Kuori päärynät jättäen kannat. Mittaa punaviini, vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Nostele päärynät kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä hiljalleen noin 30 minuuttia, kunnes päärynät ovat kypsiä ja punaisia. Itse annoin päärynöiden olla keittämisen jälkeenkin vielä kuumassa liemessä lähes tunnin. Siirrä päärynät jäähtymään omassa liemessään jääkaappiin. Tarjoile kermavaahdon kera.

1262338048_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä päärynät keittämisen alkuvaiheessa. Päärynöitä pitää käännellä välillä keittämisen aikana. Kannattaa myös valita mahdollisimman pieni kattila keittämiseen.