Tämä samettinen herkkukeitto on kuulunut jo vuosia keittokirjani vakioresepteihin. Ohjeen nappasin muistaakseni alunperin Kodin kuvalehdestä. Alkuperäistä ohjetta ei siis enää ole tallella, vaan mukautan keittoa sen mukaan mitä jääkaapista ja pakastimesta sattuu löytymään. Perun, porkkana ja sipuli ovat keiton pohja, mutta parsakaalia ja kukkakaalia lisään myös usein joukkoon. Tällä kertaa ostin ainoastaan perunoita ja savulihaa, kaikki muu löytyikin valmiina. Tarkkoja määriä en taaskaan osaa sanoa. 3 litran kattilassa keittoa kuitenkin tein, eli siitä voi jotakin päätellä.


Perunoita paloiteltuna

porkkanoita ja lanttuja kuutioina (pakastimesta)

sipuli

currya ja öljyä

kasviliemikuutio

kermaa


Paloittele perunat, porkkanat ja lanttu. Laita kattilan pohjalle öljyä ja currya. Kuumenna ja lisää peruna- ja juureskuutiot kattilaan. Kääntelee jonkin aikaa antaen kuutioiden maustua. Lisää vettä, sipulipalat ja kasvisliemikuutio. Keitä juurekset kypsiksi. Tarkista suolan määrä, lisää tarvittaessa suolaa tai kasvisliemikuutio. Soseuta keitto. Lisää soseutettuun keittoon tilkka kermaa ja kuumenna keitto kiehumispisteeseen. Tarjoile yhdessä savulihakuutioiden kanssa. NAM!