Lauantai-illaksi halusin kokeilla jotain uutta. Uusimmassa Kotivinkissä silmiinä oli pistänyt herkullisen kuuloinen bataatti-mangolisäke. Bataattia olen käyttänyt jonkin verran, mutta mango on minulle aivan uusi tuttavuus. Ohjeessa oli ruohosipulia, mutta sen jätin pois kun en siitä pidä.

Bataatti-mangolisäke

1 (n. 300 g) bataatti

200 g pakastettuja mangopaloja

2 rkl öljyä

1,5 tl chilirouhetta (käytin chilimausteseosta)

ruohosipulia


1. Kuori ja paloittele bataatti ja keitä palat juuri ja juuri kypsiksi (n. 5-7 min).

2. Sulata mangopalat pussin ohjeen mukaan.

3. Sekoita kaikki ainekset keskenään.


Tomaattisten lihapullien ohjeen nappasin Pirkan ruokalehtisestä. Pakasteessa oli hirven jauhelihaa niin käytin sitä tähän. Laitoin mausteeksi myös hiukan mustapippuria.

 

Tomaattiset lihapyörykät

600 g jauhelihaa

1 ps (80 g) tomaattikeittoaineksia

1/2 dl korppujauhoja

1,5 dl maitoa

1 kananmuna

1 tl oreganoa

1 tl basilikaa

1. Sekoita tomaattikeittoainekset, korppujauhot, maito, muna ja mausteet. Anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi.

2. Muotoile taikinasta lihapullia. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Lihapullien ja bataatti-mangolisäkkeen lisäksi tarjolla oli vihreä salaatti (salaatti, kurkku, tomaatti, ananas, feta), puolukkahillo ja valkosipulikermaviilikastike. Kaadoinpa lautasen reunalle myös hiukan salsakastiketta, ja se sopi lihapullien kanssa vallan mainiosti.