Eilen mieleni alkoi tehdä kovasti kanakeittoa, ja kun mieskin vielä hyväksyi suunnitelman niin eikun kokkaamaan. Ruoanlaitossani pätee suurimmaksi osaksi filosofia, että laitetaan sitä mitä kaapista löytyy ja ilman tarkkoja ohjeita valmistettuna. Niinpä tähän keittoon päätyi perunaa, paaaljon sipulia, paprikaa (punaista ja keltaista) ja porkkanaa. Kaupasta otin kanan lisäksi mukaani vilelä bataattia, niin ainekset oli kasassa.

Maustaminen on ruoanlaitossa mielestäni vaikeinta. Jälleen kaupassa pohdiskelin, että mitäs tällä kertaa yrittäisin. Sattumoisin siskoni soitti siinä maustehyllyn edessä seisoessani ja kehotti kokeilemaan juustokuminaa. No, löysinkin sitte uuden lempimausteeni.

Tarkkaa ohjetta en siis pysty maukkaalle keitolleni antamaan, kun määriä en mittaillut. Paloittelin kuitenkin aluksi kaikki kasvikset ja maustamattomat kanan rintafileet. Laitoin kattilan pohjalle öljyä ja mausteiksi currya, juustokuminaa ja valkosipulijauhetta. Perunat, porkkanat ja bataatin kuullotin ensin tuossa öljy-mausteseoksessa, ennen kuin lisäsin veden ja kasvisliemikuution.

Kanapalat paistoin pannulla ja maustoin lorauksella soijakastiketta, sekä currya ja juustokuminaa, ja tämän jälkeen lisäsin ne keittoon. Paprikapalat ja sipulit kuullotin myös pannulla ennen kun lisäsin ne keittoon.

Siinäpä se taisi ollakin. Innostuin vielä leipomaan keiton kanssa patongit, tällä kertaa sämpyläjauhoista. Sopivat aivan mahtavasti keiton kanssa. Mieskin kehui keittoa oikein olan takaa, olin kuulemma uskaltanut laittaa sopivasti mausteitakin. Keittoa jäi eilen hiukan kuitenkin tähteeksi, ja tänään jatkoin sitä vielä niin saatiin syödä sitä tänäänkin ja jäipä siitä vielä miehelle töihinkin evääksi.
2014114.jpg