Hellepäivänä ei kovin tukevaa ruokaa kaipaa, ja niinpä eilen ostin tarvikkeet bataattikeittoa varten. Olen joskus aiemmin tehnyt bataatti-inkiväärikeittoa, joka oli todella hyvää. Ohjetta en tietenkään ollut ottanut talteen, mutta muistelin tehneeni keiton Kodin kuvalehden ohjeella. Yritin löytää tuota ohjetta netistä, tuloksitta. Niinpä tämä keitto valmistui suurimmaksi osaksi omasta päästä. Muutamaa netistä löytyvää ohjetta vilkaisin vinkkiä ottaakseni ja tällaisella ohjeella keiton lopulta tein. Limen mehua olisin halunnut keittoon myös laittaa, mutta koska kaupat olivat kiinni ja unohdin sen eilen ostaa, niin piti jäädä ilman sitä.


1 iso bataatti

2 sipulia

1 porkkana

öljyä

n. 1 l kasvislientä

pala (1-1,5 cm) inkivääriä

n. 1 tl chilimausteseosta

0,5 dl kermaa


Pilko bataatti, porkkana ja sipulit. Kuullota niitä hetki öljyssä kattilan pohjalla. Paloittele inkivääri ja lisää joukkoon. Lisää kasviliemi ja keitä kasvikset siinä kypsikki. Soseuta keitto. Lämmitä soseutett keitto ja lisää kerma ja chilimausteseos.


Tästäkin jäi jälleen kerran kuva ottamatta. Maku oli pehmeä, kuten bataatista yleens tuleekin. Inkivääriä ei ollut liikaa, vaan toi sopivasti hienoa makeutta keittoon.