Lomaarkeen palattu jälleen mukavan reissun jälkeen. Pistän joitakin lomakuvia hiukan myöhemmin esille.

Tänään kuitenkin tein jo Ranskassa maistamaani ruokaa, Provencen tomaatteja näet. Serkkuni mies teki näitä yhtenä iltana illalliseksi, tarjolla näiden kanssa oli silloin papuja.


Provence tomaatit (kahdelle)

kaksi isoa tomaattia

oliiviöljyä

2 valkosipulin kynttä

tuoretta persiljaa

Provencen yrttimausteseosta (käytin tavallista yrttimausteseosta)

pippuria (käytin viiden pippurin seosta)

suolaa


Pese ja halkaise tomaatit. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja laita tomaatit pannulle ensin leikkuupinta pannua vasten. Anna paistua hetki miedohkolla lämmöllä. Käännä tomaatit toisin päin ja paista niitä niin kauan, että ne ovat varmasti kypsiä (pehmenneitä).

Tomaattien kypsyessä, pilko valkosipulin kynnet pieniksi ja hienonna persilja. Sekoita ne keskenään ja laita seos hetkeksi kuullottumaan oliiviöljyyn. Kun tomaatit ovat kypsät, ripottele leikkuupinnalla suolaa, pippuria ja jaa valkosipuli-persiljaseos tomaateille. Ripottelin tomaattien pinnalle lopuksi vielä hiukan tuoretta persiljaa.

 

1276802475_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tomaattien kanssa tarjosin vihersalaattia ja pastaa, joka oli maustettu balsamicossa maridoinuilla punasipuleilla. Marinoidut punasipulit tein samoin kuin aiemmikin, eli


1 punasipuli

oliiviöljyä

3 rkl balsamicoa

1 rkl sokeria

1 valkosipulin kynsi

sinappia

3 rkl kermaa

pippuria

suolaa


Hauduta punasipuleita öljyssä, balsamicossa ja sokerissa hetki. Lisää valkosipuli, kerma ja mausteet. Anna hautua rauhassa kannen alla. Lisää lähes kypsä pasta ja anna hautua vielä hetki.