Viimeaikaisia postauksia selaillessa huomaa hyvin, että askartelun lisäksi kaikki muu on jäänyt vähemmälle. Leivotaan ja laitetaan meillä hyvää ruokaa kuitenkin edelleen. Viime viikonloppuna nautimme mm. hirvenpaistia ja lohkojuureksi.
Tässä kuitenkin tämän illan leipomus, äitini ohjeella tehty rahkapiiras.
Ohje
pohja
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kermaa/maitoa
täyte
1 prk rahkaa (tässä valkosuklaa-lime)
vajaa 1 prk kermaviiliä
sokeria maun mukaan
ananasta/persikoita noin 1 purkki (tässä melkein kokonainen pieni persikkatölkki)
n. 1 dl rusinoita
1 kananmuna
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos voi-muna-sokeriseokseen. Lisää lopuksi kerma.
Yhdistä täytteen ainekset ja kaada piirasvuokaan levitetyn pohjan päälle.
Paista 200 asteessa noin 35 min.
Kommentit