Pieni koiruuteni streriloitiin vajaa viikko sitten. En oikein tiennyt mitä odottaa toipumiselta, mutta kaikki on mennyt paremmi kuin kuvittelin. Ensimmäisen vuorokauden neiti oli väsynyt, nukkui vain eikä ruokakaan kovin maistunut. Leikkaus oli iltapäivällä ja kun leikkauksen jälkeen tulimme kotiin, niin Debbie käveli itse kuljetusboxista pois. Tässä vaiheessa laitoin kaulurin kaulaan, niin neitipä ei liikahtanut minnekään. Seuraavana aamuna töihin lähtiessä koira jäi nukkumaan. Iltapäivällä kotiin tullessani koira nousi ylös häntäänsä heiluttaen ja halusi ulos. Ruokakuppikin oli tyhjentynyt päivän aikana. Kaikki siis hyvin. :-)

Aluksi tyttönen ei tajunnut mitä oikein oli tapahtunut, ei siis osannut varoa hyppyjä sun muuta. Nostelin siis koiraa sohvalle ja alas, mutta pianhan se hyppi jo itse. Kerran koirasta kuului ikävä vinkahdus, ilmeisesti haava venyi hiukan ja sattui. Nyt huomaa, että neiti varoo hyppyjään. Enää ei sohvalle mennä samanlaisella puolentoista metrin loikalla kuin ennen.

Kauluri onkin sitten oma juttunsa. Ekana ilta Debbie yritti mennä pieneen kuljetuskoppaan nukkumaan, kauluri kaulassa. No sisälle koira ja kauluri jotenkin mahtuivat, mutta kääntyminenpä ei enää onnistunutkaan. Jouduin siis vetämään koiran ulos kopasta, kun itse yritti vaan puskea seinän läpi ja kääntyä. Kaulurin on myös tiellä kun koira tunkeutuu huovan alle nukkumaan. Koira kun yrittää kuonollaan nostaa huovan kulmaa, niin nytpä kaulurin onkin tiellä, eikä huopa tartu kuonoon kiinni. Jonkin keinon tyttelö on huovan sisään kaivautumiseen kuitenkin jo keksinyt, jäänyt multa se vaan näkemättä.

Mutta nyt, viisi päivää leikkauksen jälkeen, koira on lähes oma itsensä. Ehkä hiukan väsynyt vielä, mutta muuten ok. Poistin tikkien päältä lapunkin tänään ja haava näyttää myös olevan siisti. Lääkkeistä vielä. Joskus kuulee tarinoita siitä, että lemmikille on vaikea saada lääkkeitä syötettyä. No Debbielle kaksi kertaa päivässä annettavat antibiootti ja kipulääke käyvät namipaloista. Varsinkin kipulääke katoaa kädeltä nopeasti. Antibioottitabletin jouduin aamulla laittamaan ruuan sekaan kun ei muuten meinannu kelvata. :-)