Tänään leivoin pullia, omena- ja voisilmä sellaisia. Tein yhden puolen litran taikinan, josta osasta tein noita omenapullia ja osasta voisilmäpullia. Hyviähän niistä tuli, vaikka en itse mikään mahdoton pullan ystävä olekaan. Omenapullat onnisuivat varsinkin mielestäni hyvin, tosi mehukkaan makuisia, varsinkin viimeinen pellillinen kun tajusin laittaa oikein roimasti omppua päälle. Taikinan ohjeen otin jauhopussin kyljestä ja tässäpä se on.

2008713.jpg

Ohje:
5 dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1 1/2 tl suolaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
n. 900 g (n. 14 dl) vehnäjauhoja
200 g leivontamargariinia
1 rkl hienonnettua kardemummaa
(voiteluun kananmunaa)

Omenapullien täyte:
pari omenaa
hienoa sokeria
kanelia

Voisilmäpullat:
voita
sokeria

1.  Lämmitä maito noin 42 asteiseksi ja lisää siihen kananmuna. Sekoita kuivahiiva pariin desiin jauhoja ja lisää seos maidon joukkoon. Lisää sekaan myös suola, sokeri ja kardemumma.
2. Lisää loput jauhot vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä margariini vaivaamisen loppuvaiheessa. Alusta taikinaa kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhosta.
3. Anna taikinan kohota noin 15-20 minuuttia liinan alla.
4. Vaivaa taikinaa pöydällä ja leivo siitä pyöreitä pullia (taikinasta tulee noin 30 kappaletta pullia).

5. Omenapullat: Täytteeseen käytin pari isoa omenaa ja hienoa sokeria. Paloittelin omenat kuutioiksi ja keitin ne pehmeiksi sokerin kera. Painoin pyöreisiin pulliin lasilla keskelle kuopan. Annoin pullien kohota ja voitelin ne kananmunalla, jonka jälkeen laitoin kuoppaan keitettyjä omenapaloja ja ripottelin pinnalle kaneli-sokeriseosta.

6. Voisilmäpullat: Annoin pyöreiden pullien kohota ja voitelin ne sen jälkeen. Leikkasin saksilla ristiviillon pullan keskelle ja laitoin koloon nokareen voita ja ripauksen sokeria päälle.