Sain eilen illalla yhden opintohomman tehtyä, sopivasti loman lopuksi. Tämän päivän ajattelin käyttään sitten leipomiseen. Miehen toiveena olivat suolaiset leipomukset, makeaa on kuulemma syöty jo tarpeeksi.

Toscapullan blogista bongasin ihanan kuuloisen broileripiiraan ohjeen. Hiukan muutin sitä, eli allapa ohje jolla piiraan tein.

Ohje

Pohja:

75 g margariinia
1/2 pussia Aura-murua
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kylmää vettä

Täyte:

250 g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita

1/2 pussia Aura-murua

1/2 dl persiljaa

1 pieni sipuli

1/2 tlk persikkaa

1 kananmuna

1 prk creme fraichea

Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi ja painele piirasvuoan pohjalle ja reunoille (minulla n. 24 cm vuoka, riittäisi 26 senttiseenkin). Ruskista broilerinsuikaleet pannulla kevyesti ja jäähdytä. Kuullota hetki sipulikuutioita. Sekoita broileri, sipuli, aurajuusto ja mausteet. Levitä piiraspohjalle broileriseos ja lisää päälle persikkapalat. Sekoita creme fraiche ja kananmuna ja kaada piiraan päälle.

Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 25-30 minuuttia.

1262688574_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Tein samoihin uunin lämpöihin myös jo aiemmin tekemiäni porkkanapiiraita.

Poikkesin nyt hiukan ohjeesta, kun viimeksi täytettä jäi reilusti yli. Eli laitoin vain 1,5 dl kasvislientä, vähensin samalla myös juuston määrää. Tuon täytemäärän lähestulkoon tungin 12:sta piiraaseen. Riitti siis hyvin. Laitanpa tämän ohjeen nyt tähän, edellisellä kerralla linkitin sen vain. Eli ohje on alunperin Maku-lehden arkistosta.

Ohje


Pohja

3 1/2 dl vehnäjauhoja
100 g voita
n. 15 g hiivaa
1 dl maitoa


Täyte

1 rkl voita
400 g porkkanaa raastettuna
2 dl kasvislientä
1 pkt (250 g) Koskenlaskijajuustoa (esim. viherpippuri)
1–2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
mustapippuria myllystä
1 dl persiljaa hienonnettuna


Valmista pohjataikina. Nypi jauhot ja rasva murumaiseksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää muruseokseen. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna taikinan rauhoittua täytteen valmistamisen ajan.

Sulata rasva pannulla ja kuullota porkkanaraastetta hetki. Kiehauta täytteen kasvisliemi ja liuota siihen kuutioitu juusto. Yhdistä täytteen ainekset keskenään ja mausta seos.

Painele taikina voidellun muffinipellin syvennyksiin tai paperivuokiin. Nostele täyte taikinapohjille.

Paista piiraita 200 asteessa noin 30 minuuttia.


1262689098_img-d41d8cd98f00b204e9800998e