Äitini tyhjensi minulle pakastimensa sisältöä ja mukaani tarttui mm. jouluksi ostettu kinkkurulla. Jotakin piti siitä sitten kehitellä. Kinkkua oli niin paljon, että siitä sain sitten parikin eri juttua tehtyä.
Viikonloppuruuaksi tein siitä kinkkukiusausta. Jälleen turvauduin pakastealtaan peruna-sipulisekoitukseen. Jääkaapissani oli avattu sinappikurkkusalaattipurkki, ja päätin laittaa sen mausteeksi. Mustapippuria, tilkka soijakastiketta ja kermaa: ruoka oli valmis uuniin laitettavaksi. Hiukan minua tuo sinappikurkkusalaatti epäilytti, että mitähän siitä mahtaa tulla, varsinkin kun en ole sinapin ystävä. Ruuan ollessa uunissa sinapin tuoksu levisi näet asuntoon. No turhaan pelkäsin, ruuasta tuli oikein hyvää, eikä sinappi valmiissa ruuassa liikaa maistunut.
Lopusta kinkusta tein kinkkusarvia. Olen jo aiemmin tehnyt maukkaita sarvia Pistaasipähkinän ohjeella. Täytteeseen laitoin tällä kertaa kinkkukuutioiden lisäksi yrteillä maustettua tuorejuustoa. Hyviä väli- ja iltapalana.
Kommentit