Tämän ohje osui silmiini Hesarissa huhtikuussa ja nappasin sen talteen. Eilen viimein tuli sitä kokeiltua. Oikein maukas pasta-annos, tosin sama ikuisuus ongelma on mulla aina pastan kanssa: keitän liian kauan. Ohjeesta poiketen käytin vain yhden avokadon, ja lohta oli 150 g. Myöskään appelsiinin kuorta en raastanut, mutta mehua laitoin hieman enemmän.


Ohje (neljälle)

nauhapastaa

2 kypsää avokadoa

200 g kylmäsavulohta

1 appelsiini

1 dl kermaa

1/2 rkl Sweet chili-kastiketta

mustapippuria, suolaa

1 dl pinjansiemeniä

parmesaania

rucolaa


- Laita pastavesi kiehumaan.

- Kuumanna syvä, iso paistinpannu. Paahda pannussa nopeasti pinjansiemenet ja siirrä ne syrjään.

- Pese appelsiini hyvin. Raasta siitä kuorta noin 1 rkl. Purista mehua 2 rkl. Suikaloi savulohi.

- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

- Kiejauta kerma paistinpannussa. Lisää joukkoon appelsiinin kuori, mehu ja chilikastike, anna kiehua hieman kokoon. Mausta suolalla ja pippirulla.

- Halkaise ja kuori avokadot. Poista kivi, viipaloi hedelmäliha.

- Valita keitetty pasta. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Lisää lohi. Laita pastan päälle viipaloidut avokadot, paahdetut pinjansiemenet ja parmesaanilastut. Koristele rucolalla.

1274603303_img-d41d8cd98f00b204e9800998e