Tämän ohje osui silmiini Hesarissa huhtikuussa ja nappasin sen talteen. Eilen viimein tuli sitä kokeiltua. Oikein maukas pasta-annos, tosin sama ikuisuus ongelma on mulla aina pastan kanssa: keitän liian kauan. Ohjeesta poiketen käytin vain yhden avokadon, ja lohta oli 150 g. Myöskään appelsiinin kuorta en raastanut, mutta mehua laitoin hieman enemmän.
Ohje (neljälle)
nauhapastaa
2 kypsää avokadoa
200 g kylmäsavulohta
1 appelsiini
1 dl kermaa
1/2 rkl Sweet chili-kastiketta
mustapippuria, suolaa
1 dl pinjansiemeniä
parmesaania
rucolaa
- Laita pastavesi kiehumaan.
- Kuumanna syvä, iso paistinpannu. Paahda pannussa nopeasti pinjansiemenet ja siirrä ne syrjään.
- Pese appelsiini hyvin. Raasta siitä kuorta noin 1 rkl. Purista mehua 2 rkl. Suikaloi savulohi.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kiejauta kerma paistinpannussa. Lisää joukkoon appelsiinin kuori, mehu ja chilikastike, anna kiehua hieman kokoon. Mausta suolalla ja pippirulla.
- Halkaise ja kuori avokadot. Poista kivi, viipaloi hedelmäliha.
- Valita keitetty pasta. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Lisää lohi. Laita pastan päälle viipaloidut avokadot, paahdetut pinjansiemenet ja parmesaanilastut. Koristele rucolalla.
Kommentit