Ensi viikolla työkaverit saavat taas maistella leipomuksiani. Tässä Daim-faneille herkkua. Ohjeen nappasin Kotilieden nettisivuilta.


Ohje (n. 55 kpl)

 

200 g margariinia

2 dl sokeria

2 rkl siirappia

1 kananmuna

1 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

1,5 dl kaurahiutaleita

4 dl vehnäjauhoja   

2 Daim-patukkaa

 

1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää siirappi ja kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe, kauraleseet tai kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja Daim-rakeet tai rouhitut patukat keskenään ja lisää taikinaan.

2. Jaa taikinasta kahdella lusikalla pieniä kokkareita leivinpaperille pellille. Taputtele taikinakakkarat jauhotetuin sormin ohuiksi, pyöreiksi kakuiksi.

3. Paista piparit 180 asteessa 10-12 minuuttia. Jos paistat piparit vaaleiksi, tulee niistä pehmeitä. Tummemmaksi paistettuina pipareista tulee rapeita.

 

1260707311_img-d41d8cd98f00b204e9800998e