Ensi viikolla työkaverit saavat taas maistella leipomuksiani. Tässä Daim-faneille herkkua. Ohjeen nappasin Kotilieden nettisivuilta.
Ohje (n. 55 kpl)
200 g margariinia
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl kaurahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
2 Daim-patukkaa
1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää siirappi ja kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe, kauraleseet tai kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja Daim-rakeet tai rouhitut patukat keskenään ja lisää taikinaan.
2. Jaa taikinasta kahdella lusikalla pieniä kokkareita leivinpaperille pellille. Taputtele taikinakakkarat jauhotetuin sormin ohuiksi, pyöreiksi kakuiksi.
3. Paista piparit 180 asteessa 10-12 minuuttia. Jos paistat piparit vaaleiksi, tulee niistä pehmeitä. Tummemmaksi paistettuina pipareista tulee rapeita.
Kommentit