Leipomisvimma on nyt lomalla iskenyt, kun kerrankin on aikaa. Porkkanasämpylät ja cupcaket on viime päivinä tullut jo tehtyä. Cupcaket kokeilin tehdä nyt muuten vaniljarahkasta ja oikein hyviä niistä tuli silläkin. Ensimmäislellä kerralla käytin siis sitruunarahkaa.

Lauantain iltapalaksi halusin kokeilla jotain uutta. Viikolla kahvilassa silmääni osui fetapiirakka ja halusin nyt kokeilla tehdä sitä myös itse. Selaisin useita ohjeita netistä, ja niistä yhdistellen tein sitten piirakkani alla olevalla ohjeella.


Pohja

100 g maustamatonta tuorejuusto

100 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta


Täyte

150 g fetaa

3 aurinkokuivattua tomaattia

150 g pakastepinaattia

1/2 isoa sipulia

2 munaa

2 dl maitoa

kourallinen tuoretta persiljaa

ripaus mustapippuria

pinnalla juustoraastetta


Sekoita tuorejuusto, pehmeä voi ja jauhoseos keskenään. Levitä taikina vuokaan ja reunoille.


Levitä pohjalla fetapalat ja pieneksi pilkotut aurinkokuivatut tomaatit. Pilko sipuli ja ruskista sitä kevyesti pannulla. Lisää myös osin sulaneet pinaatit pannulla ja kiehuta ylimääräinen neste pois. Sekoita munamaito ja lisää sen joukkoon sipuli-pinaattiseos, persilja ja mustapippuri. Kaada seos fetojen ja tomaattien päälle. Raasta pinnalle juustoa.

Paista piirakkaa 225 asteessa noin 20-25 minuuttia.

1244314521_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Piirakan tarjoilin fetasalaatin (salaatti, kurkku, tomaatti, feta) kera.