Kovassa pakkasessa ja pimeydessä värikkäästä ruuasta ja juomasta saa energiaa. Tällä kertaa kaivoin pakastimesta tyrnejä ja mustaraherukoita.
Tyrni- ja mustaherukkamehu
Tyrneistä tein mehua survomalla hiukan sulaneet marjat sauvasekoittimella. Ennen survomista lisäsin ihan pienen tilkan vettä marjojen joukkoon. Saadusta survoksesta siivilöin siemenet pois, lisäsin vettä ja makeutin nestemäisellä makeutusaineella. Tyrnimehua olin tehnyt aiemminkin, tosin hiukan eri tavalla.
Samalla tavalla tein vispipuurosta ylijääneistä mustaherukoista mehua.
Mustaherukka-vispipuuro
Mustaherukoista tein vispipuuroa. Ohjeen olen napannut vuosia sitten Sydänystävällisiä ruokaohjeita -lehtisestä.
7,5 dl vettä
1,25 dl Flora Kevyt Ruoka - kasvirasvasekoitetta
2 dl mannasuurimoita (laitoin kokemuksesta vain 1,5 dl)
3 dl mustaherukoita
1 dl sokeria (makeutin nestemäisellä makeutusaineella)
2 tl vaniljasokeria
Kiehauta vesi ja Flora Kevyt Ruoka. Sekoita joukkoon mannasuurimot ja mustaherukat. Keitä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Jäähdytä puuro ja vatkaa kuohkeaksi. Nauti kylmänä maidon kanssa.
Ja tähän vaan maitoa päälle ja hyvä aamu- tai välipala on valmis.
Kommentit