Koiruuden loman alku on ollut varsin mielenkiintoinen, ja pieni haaverikin kävi. Eilen aamulenkillä näimme shetlanninponin, jolla oli rattaat perässä. Koira ei tiennyt miten siihen olisi pitäny suhtautua. Kauempaa haukkui ponille, mutta lähempänä oli selvästi hämillään, hiukan näytti pelkäävänkin, ei kuitenkaan haukkunut. Päädyin lopulta kantamaan neidin ponin ohi, ettei vain sattui mitään. Mielessäni näin ja ponin potkivan koiraa kun se olisi alkanut haukkua.

Tänään sitten aamu alkoi kanin tarkkailulla. Miesystäväni parvekkeen alaosa on lasia, ja kun ollana ensimmäisessä kerroksessa niin maahan on matkaa vain puoli metriä. Naapurin tyttö ulkoilutti aamupäivällä kaniaan pihalla. Debbiestä sitä oli tottakai aivan älyttömän mielenkiintoista seurata. Myöskään kania se ei haukkunut, seurasi vain silmä tarkkana, ja ehkä hiukan ynähteli välillä. Olisi siis kovasti halunnut tekemää lähempää tutttavuutta.

1243778637_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kauniiseen päivää mahtuu siis pieni haaverikin. Parveketta siivotessani läksin hakemaan harjaa asunnon ulkopuolelta, enkä ottanut avainta mukaan vaan jätin oven hiukan raolleen. Koira tietenkin seurasi minua. Kohta kuulin ulinaa. Palatessani ovi oli kiinni. Tilannetta ei siis nähty, mutta ilmeisesti koiran tassu oli jäänyt oven väliin. Toisesta etutassusta tuli näet verta. Hetken painon tassua paperilla ja verentulo loppui varsin pian. Laitoin koiran hetkeksi rauhoittumaa häkkiin, ja näytti siinä nuolevan tassuaan. Sisällä ollessa en huomannut, että koira olisi aristanut tassuaan ja niinpä uskalsin lähteä käymään ulkona. Heti pihalla päästyä, koira alkoi kuitenkin edetä kolmella tassulla. Ilmeisesti kuuma asfaltti tuntui tassuun. Kokeilin tassua, ja koira aristaa sitä ainoastaan anturasta, eli ei siinä ainakaan murtumaa ole. Pahemminkin olisi sii voinut käydä.