Pari päivää sitten käväsin ystäväni luona syömässä pannaria, ja tunnustin etten ole koskaan tehnyt itse pannaria. Toinen aiemmin tekemättömäksi jäänyt juttu on uunimakkara, mutta ei enää.

Aamupuhteena keitin puolukkahilloa pakastepuolukoista. Olisikohan ollut neljäs kerta viime syksyn jälkeen kun hilloa keitin. Syksyisin tulee marjat laitettua pakastimeen sellaisenaan, ja sitten tarpeen mukaan aina keittelen hilloksi. Hillon keittäminen menee aikalailla mututuntumalla: marjat kattilaan, jos ovat vielä jäässä niin antaa sulaa ensin (vaikka miedolla lämmöllä, tai sulattaa mikrossa). Itse sulatin marjat eilen kattilassa. Kattilan pohjalle laitan aina tilkan (0,5 - 1 dl) vettä. Kun marjat on sulat, lisään hillosokerin ja keitän about 15 minuuttia. Lasiset hillopurkit kuumennan uunissa: purkit kylmään uuniin ja uuni lämpenemään 150 asteeseen. Kun uuni lämmennyt, purkit on valmiita käytettäväksi. Purkkien kannet desifioin laittamalla ne kattilaan, ja kaadan niiden päälle kiuhuvaa vettä. Valmiin hillon annan vetäytyä vähän aikaa ennen purkittamista. Purkit täytän mahdollisimman täyteen ja kannet heti kiinni.

Perunamuusi on niiin hyvää itse tehtynä. Keitetyistä kypsistä perunoista kaadan nestettä reilusti pois (osa kuitenkin jää pohjalle). Hienonnan perunat sähkövatkaimelle ja lisään sekaan maitoa ja rasvaa. Joskus olen tehnyt muusin sauvasekoittimella: siitä tuli kamalaa liisteriä. Tällä kertaa maustoin valmiin muusin tuoreella ruohosipulilla. Tuli tosi hyvän makuista.

Uunimakkaran paistoin 225 asteessa. Makkaroihin vain viilto keskelle, juusto väliin ja uuniin. Nam!

1245139402_img-d41d8cd98f00b204e9800998e